Ohje soveltaen Pirkka -lehdestä. Alla määrät omasta versiostani.
Pohja:
300 g kaurakeksiä
100 g voisulaa
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon voisula. Levitä keksi-voiseos vuoan pohjalle.
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 pkt maustamatonta Viola -tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
n. 3 rkl sokeria
425 g mangoviipaleita (1 purkki)
5 liivatelehteä (ens kerralla laitan 4)
2 rkl sitruunamehua
Vatkaa kerma. Soseuta mangoviipaleet. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, maitorahka, mangosose ja sokeri. Kiehauta sitruunamehu, liota joukkoon liivatteet. Kaada liivateseos nauhana tuorejuusto-rahka-mangoseokseen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon kerma varovaisesti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle.
Hyydytä pari tuntia jääkaapissa.
Lisää päälle mangokerros;
270 g mangososetta
3 liivatelehteä (seuraavan kerran laitan 2 kpl)
2 tl vettä
Kiehauta vesi, liuota liivatteet joukkoon ja kaada nauhana hyvin sekoittaen mangososeeseen. Hyydytä vielä 1-2 tuntia jääkaapissa.
Kauniin neilikkakimpun sain tuliaisena ystävältäni. Kiitos vielä! <3
Tää on hyvää! Yks ensimmäisistä juustokakuista, mitä aikoinaan tein, ehkä vähän eri ohjeella. Oon laittanu päälle mangopilttejä. :)
VastaaPoistaOli kyllä hyvää ja helppo muunnellakin halutessaan. Mä käytin kans mangopilttejä vajaan 3 prk tähän. :)
PoistaTämä juustokakku menee ehdottomasti testaukseen :)
VastaaPoista