Ja yönkin kakku saa huilata ja kannattaa antaa huilata ennen koristelemista, niin saa maustua ja mehevöityä rauhassa.
Asiaan, eli valmistukseen. Tarvitset kahta mieleistäsi sorttia paahtoleipää, mulla oli viisi viljaa- ja täysjyväpaahtoa.
Täytteen teen Elämä makeaksi -blogin ohjetta omaan makuun ja mieltymyksiin sopivaksi kutakuinkin alle kirjoitettuna.
Täyte:
1 punainen pieni paprika pilkottuna (oranssikin on hyvä tai vähän molempia)
300-350 g (1 pkt) palvikinkkua pilkottuna (itse laitan saunapalvileikkeleitä)
Persiljaa ruukusta
2 suolakurkkua
100 g emmental -juustoraastetta
200-300 g Viola ruohosipulituorejuustoa
200 g kermaviiliä
1-2 rkl sinappia halutessaan
1/2 tuubia majoneesia
Sekoita pilkotut paprikat, suolakurkut, kinkku ja hienonnettu persilja muiden täytteen ainesosien kanssa keskenään sekaisin. Maista.
Lisää sinappia halutessasi.
Leikkaa leivistä reunat pois.
Laita ensimmäinen kerros leipiä vuokaan.
Kostuta hyvin maidolla.
Lisää täyte.
Lado täytteen päälle toinen kerros leipiä ja toimi kuten edellä.
Kun täyte loppuu, lisää vielä kerran päälle leivät ja kostuta ne, jonka jälkeen kakku on kuorruttamista vaille valmis.
Kuorrutuksen voi tehdä tuorejuustosta, esim. Kevyt maustamaton viola
Tai sekoittamalla yhteen olympia sulatejuustoa, kermaviiliä, majoneesia, maustamatonta violaa ja ohennus kermalla tarvittaessa.
Koristeluun voi käyttää esim:
Pelletomaatteja tai kirsikkatomaatteja
Erivärisiä viinirypäleitä
Salaattia
Tuorekurkkua
Ohuen ohutta meetwurstia ja saunapalvikinkkua
Herneenversoja
Vinkki! Täyte on todella hyvää myös leivän päällä ja sopii myös rullarieskojen täytteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti