torstai 30. huhtikuuta 2015

Kulunutta viikkoa
Meillä on ollut kiva viikko. Miehellä isyysloma. Viime perjantaina iskä lähti mökkireissuun kavereiden kans ja me ajeltiin Ouluun pikkusiskolleni ja hänen miehelleen yökylään. Lauantaina sain vapaapäivän kun siskoni halusi hoitaa miehensä kanssa nuorimmaista, kummipoikaansa, ja tietenkin isoveljeä kattoa siinä samalla. Vapaapäivän hyödynsin tietenkin suuntaamalla suurkirpparille, josta muutama löytö alla.


Illalla ajeltiin mieheni veljen perheen luo yöksi. Viisivuotias nautti leikeistä serkkujen kanssa. Sunnuntaina ajeltiin sitten Haaparantaan mieheni veljen vaimon kanssa. Kohteinamme oli ikea ja rusta. Eka kerta rustassa, eikä taatusti viimeinen. Kaikkea kivaa löytyy pikkurahalla. Reissu oli mukava, seura samaten. 7 -kuinen oli pääosin vallan tyytyväinen. Sunnuntaina mies suuntasi suoraan mökiltä serkkulaan. Siellä vietettiin vielä yks yö koko väellä. 


Maanantaina kotiuduttiin. Tiistai, keskiviikko ja tämä päivä on menny erinäisiä kotitöitä ja pihatöitä tehden. Pihalla puuhaa riittää näin talven jälkeen, vaikka kuinka viime syksynä on aherrettu. Koivuista viimeiset lehdet ovat varisseet  ja linnut ovat talvella sotkeneet syödessään, sen tähden sai haravaakin heilutella. 

Rautatieomenapuu oli kovin toispuoleinen ja kärsinyt. Oli vain ajan kysymys koska se hävitetään. No, eilen se kaivettiin ylös juurineen ja tehtiin polttopuiksi. Pihasta koivujen alta ja tienpuolen oja on haravoitu, vadelmapuskat ja marjapensas siistitty. Toinen pensas leikattu maantasalle (uudelleen istutus pitää vielä tehdä) ja pionipenkki haravoitu.

Vielä olis puuhaa. Muutaman mainitakseni; nurmikon istutusta, pari perennapenkkiä siivottavana, vuorenkilpien siistiminen, takapihan  viimeistely... 

Sitten tietysti pitää tänä kesänä tehä valmiiksi piha. Idänvirpiangervoa ja pihlajia "pensasaidan" jatkeeksi. Yksi pihlaja ilmeisesti istutetaan koristealtaan viereen ja rautatieomenapuun tilalle mahdollisesti jokin vaahtera tai pihta. 

Tänään kävin ystävän luona aamupäivävierailulla vauvan kans ja aamupalan sain nauttia hänen seurassaan heidän kauniissa kodissaan. Kiitos vielä J! <3


Hauskaa vappua kaikille lukijoille! 

Viisivuotias oli tehnyt kerhossa metkan vappuhatun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti