maanantai 4. toukokuuta 2015

Helppo, nopea ja herkullinen kinkkupiiras

Ohjeen nappasin Valion Punaleima Emmental -juustoraastepussin takaa.
Tosi hyvää ja niin helppo tehä. Suosittelen! 



Pohja: 

125 g voita 
125 g maitorahkaa (laitoin kermaviiliä)
2 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta

Pehmennä voita hiukan. Sekoita kaikki ainekset sekaisin nopeasti ja painele taikina pyöreään vuokaan.

Täyte:

150 g palvikinkkua (ite käytin saunapalvisiivuja)
150 g Punaleima Emmental raastetta
3,5 dl ruokakermaa 
3 kananmunaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl paprikajauhetta 
1/4 tl persiljaa (laitoin basilikaa)
(Yrttisuolaa halutessaan hiukan)

Pilko kinkku ja levitä pohjan päälle. 
Laita emmentalraaste kinkun päälle vuokaan. Sekoita munamaito ja mausta se -> kaada vuokaan. 

Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min, kunnes pinta on saanut väriä. 


Nauti raikkaan salaatin kanssa. 

Ps. Kun raaka-aineina täytteessä on vain kinkku ja juusto, niin suosittelen kunnollisia raaka-aineita. Esim. Valmiita kinkkusuikaleita tms käytettäessä maku muuttuu melko olennaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti