maanantai 6. tammikuuta 2020

Viimeinen lomaviikko


Aloittelin kalenterin täyttöä. Löysin loistavan kalenterin tälle vuodelle tokmannilla, reilun 8 e hintaan. Hyvin lisätilaa omille muistiinpanoille ja plussaa muokattavista kansista. 


Meillä on käynyt kolmena päivänä vieraita. Tänään tarjottiin mutakakkua, viimeiset tortut hetkeen ja piparisuklaapalloja. Olispa mukava kuulla vaihteluita kahvipöytään / mitä teillä tarjotaan?


Nykyisin leivotaan pizzapäivinä jokainen oma pizzamme. Pojatkin mielissään leipovat ite, eikä tarvi montaa kertaa kysyä tekemään. 


Kinkku-juustosarvia, tacopiirakkaa ja raikasta salaattia. Nam! 


Kuluneella viikolla poltettiin viimeiset sädetikut mitkä uudelta vuodelta jäi. Uusi vuosi vaihtui sairastaen sillä ensin 31.12. aamulla nuorimmaiselle tuli silmätulehdus oireet. Käytiin heti tk:n päivystyksessä ja saatiin tipat jotka iltapäivällä aloitettiin. Heti vuoden vaihteen jälkeen havaittiin, että 5 v punoittaa silmät ja molemmat alaluomet on ihan turvonneet. Tipat aloitettiin hällekin. Ne on nyt onneksi ohi. Itellä oli päänsärky neljä päivää, onneksi yks päivä välissä ilman särkyä ja kurkku kipeä ja yskittänyt. Onneksi nekin jo hellittäneet. Pienimmällä nenä valunut ja keskimmäisellä kovasti kans yskittänyt - mutta nämäkin jo hyvällä mallilla. En kyllä muista koska olis viimeksi edes sairasteltu, koska ollaan yleensä tosi terveitä. 


Ja isi korjas pikkupojille parkkitalon. Varsinkin pienin oli tooooosi innoissaan. 


Ja minä luin haastattelun Shirly Karvisesta, joka oli oppinut elämässään äidiltä tärkeät asiat; seistä suorassa, pitää hyvä ryhti ja rasvata ihoa. Tokmannilta löysin ihanan mangon tuoksuisen body Butterin 2 e, niin koitan tällä muistaa useammin rasvata kun tuoksukin on niin hyvä! Ja onhan se iho pehmeämpi myös. Tästä haluaisin ottaa uuden tavan itselleni. 
Tehtiin viimeinen lomareissu Tietomaahan Ouluun ja olipa mukavia nämä uudistuneet 3 ja 4 kerrokset. 3 kerroksessa pääsi lukemaan faktatietoja kasveista, kodinkoneista, aivoista, sokerista, ruoka-aineista ja testaamaan osaamistaan ja arvaamaan asioita. Lisäksi löytyi kivat lihanleikkauskaaviot kanalle, possulle ja naudalle jne. 


4 kerroksen tiedeluokka tais olla meidän poikien ja isin lemppari ja ehkä osittain munkin. Ainakin väriensä puolesta. Tykkäsin myös tuosta 3 kerroksesta kovasti. 


Tiedeluokassa päästiin ampumaan, moottorikelkkasimulaattoriin ja rakentamaan autoja, joita sitten saatiin laskettaa aikaa mittaavaa mäkeä alas. Sekä 5 v että 2 v on melko askartelijoita kumpikin ja mielenkiintoa rakenteluun riittää. Pallojen putkeen laittaminen ja niiden ampuminen oli myös mukavaa. Tämä oli kyllä jonkun sortin taikahiekkaa. Valolla oli saatu aikaan kiva efekti, jolla oli tehty noita korkeuseroja eri värein. Tästä tykättiin poikien kans tosi paljon ja kerros taisi olla 2, jossa oli myös näköalatorni ja avaruuskeinu, fakiirin petiä unohtamatta, joissa käytiin.

3D elokuva oli aiheesta Salaperäinen Kiina.
Tietomaan uusimmat kerrokset 4 ja 3 oli uusittu vast ikään. 3 kerros viime kevään ja kesän aikana, tiedeluokka hiukan ennen sitä. Jos sulla on viime käynnistä jo hetki aikaa, niin lämpöinen suositus! Nopeasti tuolla kyllä saa päivän kulumaan. Ja plussaa siitä, että ravintolan puolella pöydissä sai syödä myös omia eväitä ja lasten rattaita löytyi paikan päältä useammat ja kerroksissa oli selkeästi tietty teema ja näyttelyt. 

Loma on ollut mukava. Miehen kotona päästiin loman aikana käymään. Omien vanhempien luona ei, koska siellä on sairastettu jo pari viikkoa, eikä isompia tauteja haluttaisi tähän vuoden vaihteeseen ottaa. No, onneksi sitä kerkeää myöhemminkin.

1 kommentti:

  1. Meillä tarjotaan usein mutakakkua, se vaan on niin helppo ja hyvä! Myös banoffee tai britakakku.
    Mitäs nuo piparisuklaapallot ovat? Minkä merkin vai itse tehtyjä?

    VastaaPoista