keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Chorizomakkarapatongit


Uudenvuoden patongit

Patonkien ohje: 

7 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa 
2 rkl tummaa siirappia
kaurahiutaleita 
oltermanniraastetta
Vehnäjauhoja 
Neito rypsiöljyä 

Sekoita vesi ja hiiva. Lisää suola ja siirappi sekä kaurahiutaleet (arviolta 1,5-2 dl) ja juustoraaste 1-1,5 dl sekä vehnäjauhot. Sekoita ja kohota. Taikina saa jäädä sormiin tarttuvaksi. Kohotuksen jälkeen 
leivo noin kahden normaalisämpylän kokoisia pitkän mallisia leipiä pellille ja muotoile vähän vehnäjauhojen kera. Kohota toistamiseen.
Paista 225 asteessa sen aikaa, että pinta saa vähän väriä.

Täytteeksi laitoin kreikkalaista jogurttia, makeaa suippopaprikaa, 
jääsalaattia, juustoa ja Snellman chorizomakkaran halkaistuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti