sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Synttärikakku miehelleni




Mies täytti vuosia.
Ihana vanheta yhdessä. <3

Tein persikkaisen kakun.

Ensin vatkasin suklaakääretorttupohjan,
jonka paistoin tupperwaren silikonivuoassa.
Vuoka oli sen mallinen, että kakun pintaan keskelle jäi syvennys.

Syvennykseen laitoin ensin vatkatun kerman, 
jonka joukkoon vatkasin
maustamatonta tuorejuustoa sekä maustoin hiukan vaniljasokerilla.
Sen jälkeen päälle laitoin pilkottuja persikan puolikkaita 
ja sulatettua suklaata.

Monesti olen jo maininnut täälläkin, 
että suosin helppoja ja nopeita kakkuja
ja tässä taas yksi sellainen.

Pohjan teen tällä ohjeella 
(joka täältä jo löytyy varmasti moneen otteeseen): 

4 munaa 
1,5 dl sokeria

Vatkaa sekaisin sähkövatkaimella.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet:
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja / maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta (jos haluaa)


...Ja löysin hyvän kuvakollaasin teko-ohjelman. 
Ehkä näitä nähdään täällä jatkossakin.
Ei tarvi latoa hirveitä määriä kuvia peräjälkeen ;) 







9 kommenttia:

  1. ai että,vie ihan kielen mennessään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkeen kyllä vei. Ihanan raikasta kakkua noista persikoista kyllä saa. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. PicMonkey, selkeä ja yksinkertainen. Tosin kännykällä en pääse näitä tekemään, mutta eipä tuolla merkitystä kun koneella kuitenkin onnistuu. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää! :) pitää tehä joku kerta kun tuutte kylään!

      Poista
  4. Minkäkokonen sinulla on tuo vuoka.? Hyvinkö pohja irtoaa vuoasta? :) Täytyypä kokeilla tätä helppoa herkkua! Ootko koskaan kokeillut laittaa rahkaa tuorejuuston tilalta, tai molempia, kerman sekaan?

    VastaaPoista
  5. Just nyt ei ole vuoan mittoja antaa, mutta hyvin irtoaa vuoasta kun reunat jäärien ottaa irti. Tein tosiaan yhden normaalin kääretorttupohjan, joka mahtui kaikki tuohon vuokaan eikä edes paistovaiheessa tullut yli. Koskaan en ole rahkaa ja tuorejuustoa samaan täytteeseen laittanut, mutta molempia kerman sekaan kylläkin. Kumpikin sopii hyvin. Rahkalla saa raikasta. Ja tässä tapauksessa noilla persikoilla. Sokeri kannattaa jättää kermasta liki kokonaan pois, ettei tuu liian makeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis vuoan reunat käärien ottaa pohjan irti. Ennustava syöttelee omia sanojaan ;)

      Poista