maanantai 19. lokakuuta 2015

Ranskalaisia perunasta (ja porkkanasta)


Ajattelin vinkata teillekin, jos on muita joilla peruna on aina muodossa: 
kuoriperuna, perunamuusi, kuorittu peruna...

Ei oo pottujen keittämään heittämistä työläämpää, vaikka niin vois aatella. 

Ota riittävä määrä perunoita ja porkkanoita. Kuori ne. Puolita. Jaa neljään osaan, suikaloi. Laita kulhoon. Lopuksi joukkoon loraus ruokaöljyä ja sitten maustetta maun mukaan. 

Ite käytän ranskanperuna- ja vihannesmaustetta, jotku heittää joukkoon grillausmaustetta ja paprikajauhetta. Uunissa ehkä reilu 30 minuuttia. Sen aikaan että pinnassa on väriä. Toki keskivaiheilla paistoa kannattaa käännellä. 

3 kommenttia:

  1. Näitä olen ruukannut tehdä jo pitkän aikaa. :) Samat tulee hyvin pannullakin tai vaikkapa vaihtelun vuoksi palsternakkaa, porkkanaa ja perunaa suikaleina, mutta keitettynä vedessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäki oon ennen tehny, mutta aina juurikin keittänyt. Ja nyt kun näihin vertaa niin nämä on paljo parempia mun mielestä. :) pannullakin saa hyviä, testattu sekin.

      Poista
  2. Meillä tehdään kans näitä paljon ja usein :)

    VastaaPoista