keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Pizzaa Italialaisittain ja omenalettuja



Syysloma ja vieraat. Mikä ihana tekosyy tehä ja syyä herkkuja.

Tämä blogikin on kovaa vauhtia muuttumassa ruoka- ja leivontablogiksi. ;) 

Tämän iltaisille vieraille tarjottiin pizzaa italialaisittain. 

Ensin paistoin pizzan, jossa oli täytteinä ketsuppi + pizzapyre, emmental-mozzarellaraaste ja tomaatti. 

Uunista tulon jälkeen pizzan päälle laitoin Parman kinkkua, mozzarella siivuja revittyinä sekä ripottelin rouhittua mustapippuria. Lopuksi juuri ennen tarjoilua vielä villirucolaa.  

Jälkiruuaksi tein omenalettuja, jotka tarjoltiin yhdessä karamellisoitujen omenaviipaleiden ja flora vanilla kastikkeen kanssa. 

Omenaletut 

5 dl tuorepuristettua omenatäysmehua
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa

Karamellisoidut omenat

3-4 hapanta omenaa (granny smith esim) 
1 tl kanelia
1 rkl sitruunamehua
2 dl sokeria

Kuori omenat ja poista siemenkodat. 
Viipaloi omenat. Mausta sitruunamehulla ja kanelilla. 
Sulata sokeri pannulla, (älä polta!) 
Kun sokeri on sulanut, kaada omenaviipaleet maustumaan pannulle. 
Anna maustua pannulla, sekoittele ja sitten nosta tarjolle.

Vatkaa flora vanilla ja tarjoa letut yhdessä omenoiden ja vaniljakastikkeen kera.

Molemmat ohjeet on Pirkka.fi sivulta. 







3 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä nuo omena letut pitää kokeilla niitä joskus. Teen yleensä aina banaani-kananmuna lättyjä :p aivan parhaita

    VastaaPoista
  2. Tämä täyte se näistä vasta hyvän tekee! Omenaa, banaania, kanelia... Vaniljavaahdon tai kerman kans, vie kielen mennessään... :)

    VastaaPoista