maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kesän eka mansikkakakku


Ja kun mansikoita haettiin, niin pitihän se värkätä tälle kesää

ensimmäinen mansikkakakku

Välissä flora vispiä ja mansikoita.
Päällä näiden lisäksi vielä maitosuklaata paloiteltuna. 


Helppoa ja suussa sulavan herkullista! 



Pohjana tavallinen kääretorttupohja: 

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta 

(1 rkl tummaa kaakaota halutessasi)


Paista 200 asteessa, n. 5 min


Tästä saat myös helposti gluteenittoman, 

kun vaihdat vain vehnäjauhot perunajauhoihin,

eli yhteensä 1,5 dl perunajauhoja, tai gluteenittomaan jauhoseokseen. 



6 kommenttia:

  1. Namskis :) mistä haitte mansikat? Ja minkä hintasua oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halpa-hallista Polkaa. :) edullisia verraten eilen vierailemamme kaupungin hintatasoon.

      Poista
  2. Meillä syötiin mansikkakakkua viime viikolla, esikoinen leipoi sen mulle synttäripäiväksi :) Mansikoita on menny jo yksi viisi litra masuihin. Toinen laatikko haettiin tänään.

    VastaaPoista
  3. Oli pakko tehä tän, ja kyllä oli hyvää! :-)

    VastaaPoista