Leivon kaikki vaaleat leivät tällä Kaarina Roinisen paahtoleivän ohjeella:
25 g hiivaa
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia / sokeria
vehnäjauhoja
öljyä / voita
Yleensä sovellan tätä kuitenkin joka kerta. Ensinnäkin teen ohjeen kaksinkertaisena ja laitan nestettä
puoli - yks desi enemmän kuin ohjeessa, hiiva nostattaa taikinan joka tapauksessa.
Lisään runsaasti kaurahiutaleita,
1-3 kpl isoja karkeaksi raastettuja porkkanoita ja nykyään myös purkin maitorahkaa
(1 prk rahkaa siis kaksinkertaiseen taikinaan)
Ja säilyvät tuoreena seuraavaan päivään ja monta päivää senkin jälkeen,
mikäli vaan eivät tule syödyksi heti saman tien,
niin kuin meillä yleensä tuore leipä häviää parempiin
suihin.
Lisää vielä täytteiksi omat lempparisi.
Mielestäni tämä ohje on perusvarma ja mikäli et tee taikinasta liian "tiukkaa",
vaan jätät vähän löysemmäksi ja kohotat hyvin kahdessa vaiheessa, et voi kuin onnistua.
Paistuvat 225 asteisessa uunissa nopeasti, en oo tullu kattoneeksi tarkkaa aikaa kellosta,
mutta veikkaisin että n. 10 minuuttia.
Omatekoset sämpylät on kyllä niin hyviä. Pitäis vaan useemmin tehä...
VastaaPoistaLisäsin sun blogin mun lukulistaan, kait se on ok? :)
Todellakin, useammin pitäs tehä, ei mikään kotitekoista voita. :) toki on ok että lisäät listaan. Mä oon lisännyt sut kysymättä, toivottavasti on ok myös? -Noora
VastaaPoistaKiitti ohjeesta. Pitääpä testata :) ja kiitos viimmeisestä <3 -hantta-
VastaaPoista