sunnuntai 9. elokuuta 2015

Tosi hyvä kinkkupiirakka




Tässä kun lauantai-ilta meni leipoessa pojan synttäreille, 
tein tarjottavaksi myös kinkku- ja texmex -piirakat. 
Siksi tulinkin kirjoittamaan ohjeen tänne ylös, 
etten unohda sitä ennen kuin seuraavan kerran tarvisin.. 

Molempia pellillinen, sekä gluteeniton pyöreään vuokaan. 

Tässä ohje pyöreään vuokaan:

150 g voisulaa / margariinia
1,5 dl emmental -raastetta
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä 

Sulata / pehmennä voi. Lisää joukkoon muut aineet. Sekoita tasaiseksi.
Tee kaksinkertainen annos pellilliseen. 

Levitä vuokaan / pellille leivinpaperin päälle. 
Esipaista uunissa 10 minuuttia.

Tämä on unelmien taikina leipoa; ei tartu sormiin ja on tosi helppo levittää.

Täytteitä voi laittaa makunsa mukaan. Lopuksi munamaito 1 muna 1 dl vettä suhteella. Pyöreään vuokaan 2 munaa, pellilliseen 4. 

Valitsin täytteiksi saunapalvisiivuja pilkottuna (leivänpäälliskinkut), pelletomaatteja, purjoa, mozzarella- ja emmentalraastetta. 

Nauti raikkaan salaatin kera! 










4 kommenttia:

  1. nams,nuo suolaiset piirakat ois tosi hyviä,ku tulis tehtyä useammankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit! Ehkä siksi ei tulekaan tehtyä useammin, että on näissä järkiään vähä isompi vaiva kuin normaalin arkiruuan tekemisessä. :) toki tämmönen suolainen piirakka olis joskus mukava syötävä esim. päivällisen sijaan.

      Poista
  2. Nyt on sen oloinen piirakka, että voisi maistua vaikka suolasista piirakoista en yleensä välitä. Pitääpä melkein testata. -Aino

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! :) mukava kun vaikuttaa hyvältä sunkin makuun! Mä tykkäsin myös. :)

      Poista