perjantai 19. joulukuuta 2014

Keittiön joulua, sairastelua ja lukemaan opettelua







Joulutunnelmia keittiöstä. Koko päivän on tuiskuttanut lunta. Ulkonakin näyttää niin jouluiselta. On niin valkoista ja kaunista. Viimeisen lahjan ostin eilen. Vielä pitää muutamia pakata. Vaikka en aikonu tonttuja laittaa, muutamat löysi meille tiensä kuitenkin. Lapsillekin kivoja. Ja vauvakin erottaa punaisen hyvin ja hymyilee näkemälleen.

Muina kuulumisina voisin kertoa että niin monena jouluna (ja ylipäätään) kun ollaankin säästytty sairastamiselta, niin mahatautihan se tuli vieraaksi tietenkin. Onneksi ite oon jo kunnossa, eikä viisivuotiaskaan oo viime yön jälkeen oksentanu. Mies ja vauva on toistaseks vielä säästyny.

Naapureille ja ystäville kirjoitetut kortit odottaa viemistään vielä. Pitää käydä autoilemassa joku ilta. Samoin jouluksi tilaamamme naudanliha pitää hakea ystävien savusaunasta tulevana viikonloppuna. Samalla reissulla olen ajatellut mennä käymään lasten kanssa työpaikallani, viedä joulukortin ja pientä joulumuistamista työkavereille. 

Tänään aloitettiin tonttuaskarteluja pojan kanssa. Tarkoitus on viedä tonttuset tuliaisiksi mummoloihin joulunaikaan. 


Viisivuotias opettelee lukemaan. Minun vanhasta aapisestani. Punakantisesta, jossa Onni ja Enni -karhut seikkailevat. Poika on tuonut aapisen joka päivä luettavaksi ja hyvin on kehitytty. Meillä osataan lukea jo näitä pari-kolmikirjaimisia tavuja. Kyllä on mukava opetella kun pojalla on motivaatiota ja halua oppia! 








2 kommenttia:

  1. Voi kun löytäisi jostain tuon Ooni ja Enni -aapisen! Kirjastossa ei ole, kirppareilta oon jo pitkään etsinyt, mutta ei.. En kyllä luovuta ennenkuin löydän! ;) minäkin meidän "puurokoululaiselle" lukisin tätä, hän on nyt 4v ja kirjaimet tuntuu kiinnostavan..

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä meillä on kotona ollu kaksikin joskus, mutta en oo enää toista nähny. Toivottavasti löydätte! Tämä on kyllä ihana. :)

    VastaaPoista