tiistai 11. helmikuuta 2020

Kuulumisia sairastuvalta


Täällä on pidetty sairastupaa. Mahatauti on jyllännyt perheessämme ja nyt on 5/5 sairastelut jo sillä tolalla, että vanhimmainen lapsonen on oksentanut vielä myöhemmin iltapäivällä tänään, minkä vuoksi on huomisen vielä kotona ja sitten torstaina takaisin opinahjoon. Minä olen saanut nauttia kitaran soitosta hänen toimestaan. Muokkaan sen verran, että keskimmäinen aloitti ti-ke välisenä yönä alkuyöllä uudelleen oksentamisen. Mielenkiinnolla odotan mitä vielä tapahtuu. Onneksi mies kotiutuu työreissultaan tänä iltana. ❤️


Koska voimat on olleet pois, ollaan me nautittu sohvalla olosta, luettu paljon satuja ääneen ja otettu pitkiä päikkäreitä ilman kiirettä. Parasta aikaa tällainen.


Myös pienimmäinen on saanut katsoa ryhmä hauta, kun isommilla on ollut ruutuaikaa vähän enemmän näinä sairaspäivinä. Ulkoiltu ollaan voinnin mukaan. Tänään käytiin jo pikkuisella kävelyllä.


Yks päivä leivottiin suklaamuffineita 5 -vuotiaan kanssa, hän sekoitti ainekset, itse lusikoin taikinan vuokiin. Ihana kun lapsetkin haluaa osallistua! 


Ja takkatulta tuijottelisin vaikka joka päivä! 


Hän varsinkin on sellainen nautiskelija, kun luetaan. Valitsee usein salama McQueen kirjoja (pisimpiä mitä hyllystä löytyy ja haluaa luettavan jokaisen luvun, tottakai) ja kuuntelee tosi tarkkaan. Lukee hyvin jo itekin lyhyempiä kirjoja, missä ei ihan näin paljoa lauseita per sivu ole. Hän on ollut hyvin innokas oppimaan ja oli 3 vuotta kun osasi kaikki kirjaimet. Lukemaan oppi neljävuotiaana, hetki ennen kuin täytti 5. Kirjoittaa myös sujuvasti ihania viestejä. Välillä puuttuu toinen konsonantti, mutta hyvin saa selvää ilman sitäkin. ❤️


Tämä fisher price merkkinen lasten läppäri on kyllä ollut tosi opettavainen ja hyvät apuväline lukemaan oppimisessa. 2 -vuotias osaa kans jo näyttää kirjaimia, mistä tulee esim. Ä=äiti, I=iglu, E=etana, A=aurinko. Onneksi löytyi kirpparilta toinen. Ensimmäinen kun on ollut kovin tykätty ja kärsinytkin, kun tippunut useamman kerran. 5 -vuotiaan toiveesta tehtiin yks päivä jälkiruuaksi mansikkapirtelöä. Olihan hyvää! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti