sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Syyslomalla


Meillä on ollu syysloma. Ystävä etelästä kävi kylässä alkuviikosta ja toi kauniin kukkakimpun, josta on ollu iloa pitkään.  Miehet on käyneet kanalintumetällä ja saivat saaliikseen ukkoteeren. 

Loman aikana saatiin myös ensilumi maahan. Siitäkös isoveli riemastui ja saman tien oli pihalla lumipalloja pyörittelemässä. Ja voi sitä lisääntynyttä valon määrää ja innostustani polttaa kynttilöitä. Ensimmäiset valot piti ulos jo viritellä, ihan tunnelman vuoksi. Jospa me kohta saatais jo pysyvästi lumi maahan. 

Isoveli hoivaa pikkuveljeään niin rakkaasti. Meillä ei oo ollu merkkejäkään mustasukkaisuudesta, onneksi. Isoveli on saanut kahdenkeskistä aikaa sekä isän että äidin kanssa kahdestaan. Se on tärkeää. Tykkää kaikesta värkkäämisestä isän kanssa ja käydä metällä ja puuhailla pihalla. Äitiltä kahdenkeskistä aikaa liikenee parhaiten, kun vauva nukkuu. Silloin on maalattu, piirretty, askarreltu tai leikitty. Yhdessä on sitten käyty vaunulenkeillä. Vauva on vaan niin rakas ja ihana meille kaikille. 5 -vuotias osaa olla niin ihanasti avuksi vauvan hoidossa, että hänet uskaltaa siksi aikaa jättää vaikka kattomaan vauvan perään kun ite käy suihkussa. Antaa tutin suuhun, hyssyttää kärryä, heiluttaa sitteriä tai kaukaloa. Koen tärkeänä ottaa hänet mukaan vauvanhoitohommiin, jotta hän saa tuntea itsensä vauvan elämässä tarpeelliseksi ja tärkeäksi. Ja oppii kantamaan vastuuta yhdessä vanhempien kanssa tietenkin. 

Laitoin pojan huoneeseen ja meidän makkariin airam mona -pallovalosarjat. Hyvin passaa myös yövaloksi jos yöllä pitää vaipanvaihtohommia tms tehä. 

Lomalla poikkesin myös kaupoilla ja onneksi niin. Isommalle löytyi tulevaan välikauteen takki, parit housut, siistimpi paita, yökkäri pukinkonttiin, sukkia ja villasukkia. Pienempi sai bodeja, isompia housuja, collegen ja sukkia. Kaikki löyty puoleen hintaan tai alle sen. 
Poika pääsi leikkimään kaupansetää ja 
sai piippailla meidän ostokset.

Muutama sana vauvan nukkumisesta ja ruokailuista.

Vauva alkaa yöunille n. klo 23:30 aikoihin, herää syömään n. 5:30 ja sitten aamulla tankkailee taas 7:30 maissa ja siitä jatkuen pitkin päivää. Kasvua on varmasti tullu hyvin. Ekan 9 päivän aikana oli painoa tullu jo 540 g, että ainakin maitoa riittää. Terkkari tulee ens tiistaina käymään kotona. Täysimetyksellä mennään siihen asti kun se ravinnoksi pienelle riittää. Niin mentiin esikoisenkin kanssa. Päivällä meillä nukutaan parit pitemmät unet ja sitten vähän lyhyempiä pätkiä. Illalla saatetaan valvoa viisikin tuntia putkeen. Päivällä ei itketä ollenkaan, mutta rintaraivarit on tuttuja illalla, kun pientä jo väsyttää, mutta uni ei vaan tule. Onneksi sitten nukkuu hyvin kun nukkumaan alkaa, että tämmönen rytmi sopii mainiosti meille. Aamu onkin sitten mukava alottaa koko perhe samalla sängyllä rennosti pötkötellen, kiireettömästi. 

Vauva on ollu kovin terhakka syntymästään asti ja katellu silmät suurina ympärilleen. Nyt kuluneen viikon aikana vauva on alkanu hymyillä takaisin <3 miten ihanaa! 

Eilen ajeltiin yökylään mummolaan ja 
tänään kotiuduttiin. 
Pienin oli eka kertaa yökylässä. Tänään saatiin vieraiksi kotiin rakkaat ystävät, kummityttömme perhe. Ihanan kakun toivat!
Ja tiistaina tulee toiset vieraat. Ensi viikolla poiketaan myös toisessa mummolassa.

Tulipa pitkästi tekstiä, mutta silti monesti tuntuu ettei oo mitään asiaa tänne. 

Mistä te haluaisitte lukea? 
6 kommenttia:

 1. Ootpa tehny ihania löytöjä, jos nuo kaikki on ale hinnoin! Meillä on A:lla ollut muutamia samanlaisia nuista newbieistä. <3 Innolla ootan että pääsisin itekin shoppailemaan. Teittekö reissua sinne ikeaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikki on löytöjä alesta. Newbiet on mielestäni suloisimpia mitä pienelle vauvalle voi päälle pukea. <3 tehtiin pohjosen reissu ja tosi hyvin meni matkat ja perilläolo. Taitaa olla pikkuinen luonteensa isoveljeltään periny. :)

   Poista
 2. Kiva että vauvan kans sujuu hyvin! Tykkään lukea ihan näitä "tavallisia" juttuja vaikka aina ei tulekaan kommentoitua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina vois tosiaan huonomminkin mennä, että onneksi näin. Mä oon kans väliin niin huono jättään kommenttia, mutta toisinaan tulee kommentoitua paljonkin. Oon koittanu sullekin monta kertaa jättää kommenttia puhelimella, mutta aina on tökänny ja selain kaatunu tms.. Täytyy kai alkaa koneelta kirjottelemaan. Pitää yrittää kirjotella "tavallisia" tarinoita. :)

   Poista
 3. Minä tykkään kans lukea ihan näitä arjen "kuulumisia" ja ostoksia, sisustuksesta tykkään kans, samoten pihajutut kiinnostaa. Kaikki käy. :) Eli jatka vaan samaan malliin. -Kati-

  VastaaPoista