lauantai 27. toukokuuta 2017

Banaanimuffinit




Muutama herkkukuva. Tehtiin ekat tötteröt  kotona ja nää oli ekat jotka ylipäätään tänä kesänä on syöty. Miesväki toivoi lettuja yks päivä, niimpä täällä letut odotti kun töistä ja koulusta tulivat. Kermaa ja kohmeisista mansikoista tehtyä sosetta päälle, niin jo on herkkua! 

Jo pitkään on pitänyt leipoa banaanikakkua. Tänään sitten leivoin. Olin tosin pakannut kaikki kakkuvuoat varastoon, niin jaoin taikinan muffinivuokiin. Hyviä tuli näinkin! 

Tässä ohje: 

Banaanikakku / banaanimuffinit 

150 g margariinia
4,5 dl sokeria
3 munaa 
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl ruokasoodaa
0,75 dl kermaa, jogurttia tms
3-4 kypsää banaania

Vatkaa margariini ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. 
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon. Lisää taikinaan lopuksi kerma ja muussatut banaanit. 

Paista 1h 150 asteessa kakkua.
Muffineita n. 10-15 min (en kattonu kelloa, ihan vaan puhdas arvio)
175 asteessa.



2 kommenttia:

  1. Hyviä!😋 Mulla banaanikakku vuoassa jäi ihan taikinaiseks, ehkä kuuluukin olla märkää, mut se oli kyllä niin märkää ettei sitä voinu syödä. En tiedä, mikä meni pieleen...? 😕 En oo sen jälkeen tehny. 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :) hän keltä ohjeen sain, oli tehny kakun ja oli kyllä kypsän ja hyvännäköinen. Silikonivuoassa oli paistanut, oisko sillä ollu osuutta asiaan? Ite laitan monesti loppuvaiheessa uunia pienemmälle ja leivinpaperin kuivakakkuvuoan päälle, niin ei pinta pala, jos on vielä löysä, kun tikulla kokeilee. Oisko turvallisempi pitäytyä vaan näissä muffineissa?

      Poista