tiistai 19. huhtikuuta 2016

Salami-paprikapizzakka



Tänään tein iltapalaksi pizzakkaa Kinuskikissan ohjeen mukaan. Oli kyllä aikoihin yhtä parhaista syömistäni suolaisista! 

Valmistusohje:

3 dl rasvatonta maitoa
1/2 pkt hiivaa (25 g) 
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia 
1,5 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, sekoita joukkoon hiiva. Lisää suola ja  siirappi, sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Lisää öljy. Alusta taikina  tasiaiseksi ja anna kohota. Valmista sillä välin täyte. 

1 pkt viola paprika-chilituorejuustoa
1 punainen paprika
1 punasipuli 
150 g meetwurstia ja pepperonia tai salamia
3 dl emmental -raastetta (100 g -150 g maun mukaan) 

Pilko tai suikaloi (makusi mukaan) paprika ja sipuli. Kuullota paprika ja sipuli öljyssä pannulla, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Kauli taikinasta reilunkokoinen pyöreä levy leivinpaperin päällä. (Itselläni tuli vähän yli leivinpaperin kaulitsemisvaiheessa). Levitä pohjan päälle tuorejuusto ja seuraavaksi kuullotetut kasvikset, sekä pieneksi kuutioidut meetwurstit/pepperonit. Ripottele päälle emmentalraaste. Taita pohjan reunat 2 cm:n matkalta täytteen päälle ja painele sormilla ryppyjä.

Kohota liinan alla 10 minuuttia. Voitele reunat munalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. 

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 20-25 min. Nauti raikkaan salaatin kanssa! 

Itse käytin snellmanin pepperonia ja kotivaran venäläistä meetwurstia, suhteessa meetwurstia ennemmän kuin pepperonia. Ja ainakin tämä oli hyvä ja maistuva yhdistelmä!

Kinkku-ananaspizzakkaan täytteet:

1 sipuli  
150 g savukinkkua
1 pkt yrtti-pippurituorejuustoa
70 g ananaspaloja
3 dl emmental -raastetta (100-150 g maun mukaan) 


LISÄYS: 

Makuja on monia. Kinkkuversio myös kokeiltu ja ainakaan meillä ei iskenyt, vaikka kinkusta ja ananaksesta tykätäänkin. Se vaan oli niin mautonta salami-paprikatäytteisen jälkeen. Tosin täältä yhdestäkään kaupasta ei löytynyt yrtti-pippurituorejuustoa, joten jouduin tyytymään pelkkään yrttiversioon ja lisäsin rouhittua mustapippuria suoraan kaulitun taikinan päälle ripotellen. 

Taidan koittaa tästä joskus jotain omaa versiota, mitä täytteisiin tulee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti