tiistai 4. elokuuta 2015

Mansikka-aikaTänään kävin poimimassa mansikoita. 10-15 kg aattelin, 19 kg lopulta tuli poimittua. 

Perkasin suoraan poimiessa, mies laittoi rasioihin ja pakkaseen. Riittää varmasti meidän perheessä ens kesään. 

Illalla tein pizzaa ja jälkkäriksi mansikkakakkua. 

Joko teillä on mansikat pakkasessa?

Ps. Muistakaahan osallistua arvontaan!5 kommenttia:

 1. osa mansikoista on pakkasessa juu,ehkä pitäis hiukan lisääkin ostaa...Keräämään kun tuskin selvitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Onneksi niitä saa valmiiksi poimittunakin, niin ei jää saamatta! :)

   Poista
 2. Hyvän näköisiä mansikoita oot löytäny! :) nams. Tänään ostin Halpa-Hallista 4kg 9,90€. Ei enään kovin kalliita! ja ihan hyviä olivat vielä.

  VastaaPoista
 3. Pakkasessa ovat,15kg,osa kokonaisina,osa siivutettua. Ostin suoraan mansikkatilalta,samalta jolta joka vuosi.Sinne saa määritellä kellonajan milloin tulee hakemaan ja marjat on just poimittuja.Maksaa kyllä enemmän,mutta olen tarkka mitä säilön,en halua markettien mansikkaa jota on kuljetettu pitkät matkat ja sitten vielä seisonut pöydällä tunteja. Jotenkin on minusta hassua kun ihmiset odottaa milloin mansikka halpenisi.Odottavat loppusatoa,saavat huonompia marjoja.Mansikkaa säilötään vain se kerran vuodessa ja on aika sama maksaako se muutaman euron enempi tai vähempi.Päivittäiset ruokahankinnat enempikin ratkaisevat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Päivittäisillä ruokahankinnoilla ja valinnoilla muutenkin on enemmän vaikutusta! Tänä vuonna tosin ei sato vielä oo lopussa, niin paljon oli raakileita, kun kävin poimimassa. Sanovat että yöt on ollu niin kylmiä, ettei marjat oo ehtineet kypsyä. Tykkään käydä ite poimimassa, saa varmasti hyvät, tuoreet marjat ja voi poimia just Ne mitä haluaa. Lisäksi voi poimia valmiiksi perkattuna eikä tarvi enää nähä sitä perkaamisen vaivaa. :) kukin tavallaan ja onneksi valinnanvaraa on! :)

   Poista