maanantai 6. heinäkuuta 2015

Asuntovaunun tuunausToinen lukijan toivepostaus. Asuntovaunun tuunauksesta. Ja muutama muukin sananen. 

Ostettiin vaunu parisen viikkoa sitten siis. Jo viime vuonna kateltiin, muttei löydetty sopivaa yksilöä. 

Kateltiin uudempia ja vanhempia, sellasia vaunuja, joissa on 4-5 hengelle makuupaikat. Hinta-laatusuhteeltaan löytyi monta varteenotettavaa vaihtoehtoa. Kaikissa halvemmissa oli kosteutta tai ollut kosteutta. Sellaiset hylkäsin heti kun soittelin. 

Tämä yksilö löytyi samalta paikkakunnalta  ollen monta vuotta lähes käyttämättömänä. Seissyt viisi vuotta kesät talvet ulkosalla, eikä ole kosteusvaurioita tai hajuhaittoja lainkaan. 

Ostopäätös ja kaupat etutelttoineen päivineen tehtiin nopeasti, eikä ole kaduttanut. Mitään sellaista ei ole paljastunut, mistä emme ostohetkellä olisi tienneet. 

Kuten jo edellä mainitsin, mieheni tykkää kaikenlaisesta värkkäilystä. Vaunussa ei ostohetkellä toiminut jääkaappi, lämmitys tai radio. Nyt toimii. 

Ja itse tuunauksesta. Muuta ei ole tehty kuin ommeltu uudet verhot entisten oranssien tilalle ja pitkä verho ikään kuin erottamaan makuuhuoneet toisistaan. 


Kankaaksi valitsin mustavalkoisen Annon Vilja -kankaan. Edellinen omistaja oli ommellut verhoihin tarranauhat ja kiinnittänyt vastakappaleet vaunun ikkunoiden etulistoihin, minkä avulla verhot on tosi nopea kiinnittää ja irrottaa  pesuun tai tuuletusta varten.  

Tällaisella pienelläkin tuunauksella saa helposti ja nopeasti vähän omannäköisyyttä, viihtyisyyttä. Lisäksi vein vaunuun pari sisustustyynyä, Annon mallistosta nuokin päälliset. Kuosista en osaa sanoa, kun ovat meille käytettyinä tulleet. 


Onnistunut vai ei? 6 kommenttia:

 1. Kivan näköiset nuo musta-valkoverhot, siis onnistunut tuunaus. :) -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Miellyttävät omaakin silmääni. :)

   Poista
 2. Hyvältä vaikuttaa! Mukavia reissuja uuden vaunun kanssa.
  Lueskelen tätä blogia, täällä on kivasti tuunattu asuntovaunua, käyppä kattoo: http://sortinsakki.blogspot.fi/search/label/asuntovaunu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) olipa tosi suloiseksi tuumattu vaunu! Meillä ei oo suunnitelmissa sen isompia remppajuttuja vaunun suhteen kun muuten on niin hyvässä kunnossa. :)

   Poista
 3. Joo, ehdottomasti raikasti niin tuo vilja! Ja teki kodikkaamman näköseksi koko vaunun. :) -Sara

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat verhot! Pitäis itekin jotain tehdä vaunulle että olis vähän viihtyisämpi.
  Ella

  VastaaPoista