perjantai 13. maaliskuuta 2015

Rahkapullat


Tänään pitkästä aikaa leivoin. Rahkapullia lähestyvä pääsiäinen mielessäni.

Pullataikinan tein äidiltäni saamallani ohjeella. 

5 dl maitoa / vettä
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 munan keltuainen
1 rkl kardemummaa
Vehnäjauhoja
200 g voisulaa

Kohota valmis taikina. 
Leivo pyöreitä pullia. Kohota. 
Valmista täyte. 

Täyte:

2 dl kuohukermaa
500 g maitorahkaa
2 reilua ruokalusikallista vaniljakreemijauhetta (lisää maun mukaan)
3 tl hienoa sokeria (lisää maun mukaan) 
Vaniljasokeria halutessasi
2 kananmunaa 
1 tl maissitärkkelystä

Vatkaa kerma, lisää muut aineet. Paina lasin pohjalla kolo jokaisen pullan keskelle, 
voitele reunat ja lusikoi täytettä ruokalusikallisen verran kuhunkin. 
Lisää päälle persikkaviipaleita tai paistonkestävää appelsiinimarmeladia. 





4 kommenttia:

  1. Nam! Näyttääpäs herkullisilta :)

    VastaaPoista
  2. Näitä täytyy kyllä joskus tehä, näyttää niin herkullisilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Oikea pääsiäisen ajan ja kevään leivonnainen. :)

      Poista
  3. Näyttää todella herkulliselta :)

    VastaaPoista