sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Hyvillä alekaupoilla

Muutamia parhaita aleostoksia.


Isoveljen / H&M, Pikkuveljen / Lindex

Veljekset saivat uudet talvitakit. Pienempi siksi, ettei hällä ollu koko talvitakkia ja isompi, kun entinen ei enää ens talvena menis. Pikkuveljen takki on osoittautunut mainioksi. Isoveljellä ei vauva-aikana ollu talvitakkia, mutta pikkuveli ei tykkää pukemisesta yhtään, niin takki on osoittautunu oikeaksi valinnaksi autoiluun, asioilla käymiseen ja kyläilyyn. 

Eikä isommillakaan pakkasilla ehdi kylmä tulla kotoa autoon hypätessä, kun laitetaan villasukat tai tossut jalkaan ja viltti jaloille. Jos autossa tulee liian kuuma, on takki helpompi avata, kun ollaan turvavöissä. Haalarissa jää lahkeet aina avaamatta, kun ei niissä vetoketjuja yleensä oo ja viltti on helpompi ottaa jaloilta pois kun liika kuumuus yllättää. Haalaria pidetään kärrytellessä ja ulkoillessa. Riippuu varmaan takin mallistakin, kun tuntuu että väliin kaikki on heti korvissa asti ja siksi en olekaan koskaan mieltänyt takkia pienelle sopivaksi, mutta tämä pysyy päällä eikä nouse korviin. Ja on tykätty käytössä.


Miehen / Jack&Jones vintage, Mun / Rieker

Miehelle ja itelle kengät. Omat ostin kun niihin silmäni iskin ja olivat niin hyvät jalassa, että parempia ei varmaan ettimällä edes löytäis. Miehelle siksi, että tarve oli todellinen. Mieheltä löytyy töissä ja vapaalla (ympäri vuoden) käytettävien nahkaisten kävelykenkien lisäksi parit talvikäyttöön tarkoitetut jack&jonesin nahkakengät, joissa on vähän vuortakin. Nämä ei oo vuorelliset, vaan menevät sitten syksy-kevät välisen ajan kokonaan. Ja ovat erityyliset kuin muut tähän astiset. Lisäksi ovat siis nahkaa ja näin ollen pitäisi käytössä myös kestää. 


Itelleni löysin ihanat palmikkoneulotut vaaleanpunaiset (juuri lempparisävyiset) pipon ja tuubihuivin h&m:n lasten alesta. Käytössä on jo olleet ja kovin tykätyt. Housut kotiutin kappahlin lasten alesta myöskin. 

Kannattaa rohkeasti sovittaa etenkin kappahlissa lasten puolelta, jos jotain kivaa löytyy. Itelleni pääosin S -kokoa käyttävänä menee joistakin vaatteista jopa kaksoiskoko 158/164 päälle, mutta 170 cm viimestään. Ei siis kannata harmitella, jos jotain kivaa myydään vain lasten puolella - ennen kuin on sovittanut!

Paitsi, niinkin voi käydä, että aikuisten puolella ei lahkeen mitta riitä ja lasten housuissa sitten kevyesti. Juuri kyseisessä kaupassa en siksi edes yritä sovittaa enää housuja aikuisten puolelta. 


Ootteko te tehneet kivoja löytöjä? 

5 kommenttia:

 1. Itseasiassa mäkin olen katsellut noita pienten takkeja mutta en ole vielä herennyt hankkimaan. Ehkä täytyis :) Ihania löytöjä! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa viikon jatkoa sinnekin! :) kannattaa kyllä, niin ei tarvi ens talvena kiireen kans (ja kalliimmalla) hommata.

   Poista
 2. Kivat nuo takit!! Alennuksista tekee yleensä parhaat löydöt.. Tänä vuonna jätin kuitenki varmaan ekaa kertaa ikinä alennusmyynnit kokonaan välistä. Jospa sitä pärjää vanahoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä ne kyllä on! Parhaimmat löydöt ja joskus myös ne heräteostokset. Onneksi harvoin niitä enää nykyään. Määki ostin aikalailla pakollisia. Erehyin heti joulun jälkeen, oisko ollu tapania seuraavana päivänä, ohikulkumatkalla, käymään eräässä kauppakeskuksessa ja kyllä oli hirviästi porukkaa (mikä oli kyllä ootettavissakin!) ja niin kauhiat jonot, että ei kiitos enää yhteenkään puljuun siihen aikaan! Onneksi nykyään netistä löytyy hyvin mitä tarvii, eikä tarvi ryysiksiin lähtä saati käyttää jonotteluun aikaa!

   Poista
 3. Ooh :) Nuo ukot bootsit eritoten! Mun ukole kans :D

  VastaaPoista