tiistai 15. huhtikuuta 2014

Persikkarahkapiirakka


Tänään leivoin persikkarahkapiirakkaa, 

jota teen joka kevät näihin aikoihin. 

On niin sopivasti pääsiäisen värinenkin.


Todella nopea ja helppo herkku ja vierasvara. 


Pohja: 

200 g voita

1 dl sokeria

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta


Vatkaa pehmennetty voi ja sokeri sähkövatkaimella hyvin sekaisin, 

lisää munat yksitellen ja vatkaa joukkoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. 


Persikoita


Päälle: 

2 prk kermaviiliä tai 

purkki rahkaa ja toinen kermaviiliä

2 munaa

2-4 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria


Paistetaan 200 asteisessa uunissa, 15-30 min. 

Ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa,

puolita jos haluat pyöreän vuoallisen. 







9 kommenttia:

  1. Nää niin tekee pääsiäisen! Minä <3 Perinteinen rahkapiirakka

    VastaaPoista
  2. Blogihaaste odottais linkissä http://virkkaanjavarkkaan.blogspot.fi/2014/04/11-asian-haaste_16.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! :) otanpa ja teen joku päivä!

      Poista
  3. En oo koskaan tehnyt persikkapiirakkaa mutta tänään vois kokeilla! Kiitos ohjeesta! -Ella

    VastaaPoista
  4. Mitä tuo rkl on, sokeria? -Ella

    VastaaPoista
  5. nam! :) pitää leipoa itekkin joku päivä tuota piirakkaa, en oo syöny varmaan kun viimeksi yläasteella kotsan tunneilla :o

    VastaaPoista
  6. Tein minäkin nyt illalla ensimmäistä kertaa tätä piirakkaa ja kun maistoin palan, niin ai että! En oo koskaa aatellu et persikasta saa jotain näin hyvää.

    VastaaPoista
  7. Ella: sokeria juu ;) korjaampa heti!
    Marjo S: eikö, tämä on kyllä hyvää ja kaiken lisäksi niin helppo ja nopea tehä.

    VastaaPoista
  8. Stiina: ei muuta kuin kokeilemaan! Sun talouteen riittää kun puolitat ohjeen ja teet pyöreän vuoallisen

    VastaaPoista